Ajokorttilupa

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa. Autokoulun oppilas saa autokoululta valmiiksi täytetyn ajokorttilupa-anomuksen, joka toimitetaan liitteineen Ajovarmaan.

Ajokorttilupa-anomusta varten oppilaan tulee hankkia kaksi passivalokuvaa, jos edellisestä ajokortista on kolme vuotta tai kauemmin. Lisäksi anomuksen liitteeksi tulee hankkia lääkärintodistus (maksimissaan 6kk vanha) tai nuorison terveystodistus (maksimissaan 5v vanha). Lääkärintodistusta tai nuorison terveystodistusta ei tarvita jos oppilaalla on aikaisempi ajokortti, jonka terveysvaatimukset täyttävät haettavan luokan vaatimukset.

Muita anomukseen tarvittavia liitteitä ovat esimerkiksi 15- ja 16-vuotialla oppilailla vanhempien suostumus ajokortin hankintaan.

Ajovarma laskuttaa ajokorttilupien käsittelystä 40 € ajokorttiluvasta ja 30 € harjoitteluluvasta.

Virallinen henkilötodistus

Tutkinnon vastaanottajat vaativat tutkintoon tulevan henkilön todistamaan henkilöllisyytensä virallisella henkilöllisyystodistuksella. Virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat passi ja henkilökortit. Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus. Oppilaan tulee hankkia virallinen henkilöllisyystodistus, jos sellaista ei jo ole. Passi ja henkilökortit anotaan poliisilta.

Passin hinta on 53 €, henkilökortin 51 € ja alaikäisen henkilökortin 30 €.